Rouw op het werk

 

De invloed van rouw- en verlies op een mensen(werk)leven is vaak onderbelicht. Uit onderzoek van TNO blijkt dat 25% van de werknemers zich, door hun werkgever, lang niet altijd begrepen voelen in een rouwproces. In het jaar van een rouw- of verlieservaring blijkt dat rouwenden vaak een hoog ziekteverzuim hebben; tussen de 8% en 9%.

 

Verlies en rouw zijn nog niet over als je aan het werk gaat of bent.

 

Na een ingrijpende verlieservaring is het voor veel mensen niet gemakkelijk om het werk weer goed op te pakken. Ziekteverzuim, concentratie en motivatieproblemen kunnen (ook na maanden) het gevolg zijn. Ziekte en uitval hebben een grote impact op zowel de werknemer als ook op de werkgever.

 

Rouw- en Verliescoach Anita Huiting heeft de kennis en de vaardigheden om een begeleidingstraject op maat aan te bieden.

 

In dit begeleidingstraject wordt er in eerste instantie aandacht besteed aan (onverwerkte) verlieservaringen. Vervolgens ligt het accent op het  terugkeren naar het werk.

Indien gewenst geef ik adviezen aan de organisatie over de omgang met werknemers in rouw.

Als er vanuit een werkgever aandacht en extra ondersteuning wordt gegeven bij het verwerken van een verlieservaring komt dit een gezonde terugkeer van de werknemer op de werkvloer zeker ten goede.

 

Vindt u het als bedrijf ook belangrijk om dit in een vroeg stadium te faciliteren door begeleiding aan te bieden, neem dan contact op met Anita Huiting via info@rouwenverliesanitahuiting.nl